Spännande uppdatering:

Shit vilken fart vi fick upp.. Har jobbat som djur de senaste timmarna, och resultatet börjar redan synas ordentligt, vilket gör det lite lättare. :) Nu är det iallafall lunchpaus.. Makaroner och köttbullar. Snabbt och enkelt är det ju iallafall. Sen till kvällen ska jag fixa ihop nåt lite roligare, som belöning för hur duktiga vi varit. Har inte riktigt bestämt vad, men det lutar åt nån form av lax iallafall.. Och sämre början än så kan man ju leta efter. :D

Once more, with intensity!

image55Okej, idag ska inte bli en repris av gårdagen. Även om vi för säkerhets skull sköt upp resan till huvudstaden, så har jag miljoner grejer jag ska fixa här hemma.
Det är nog först nu jag insett hur mycket som behöver fixas när man ska hyra ut sin lägenhet... Så, storstädning står på schemat idag (eh, precis som igår) och på nåt konstigt sätt känner jag mig nästan peppad. Nu är bara det stora problemet hur jag ska lyckas släpa upp min käre sambo från sängen, samt få honom lika peppad.
Det är nog nästan en större utmaning än själva städandet, och då ser det ändå ut som om en mindre orkan dragit genom hela lägenheten..

Aja, off I go. Önska mig lycka till, jag kommer behöva det.

Dåligheten själv, i egen hög person.

När jag ändå skjuter upp saker...
Läste lite i
Silverfiskens gamla blogg, och hittade den här listan. Och eftersom jag började få slut på saker att skjuta upp städandet med, varför inte? Sen visade det sig vara lite fascinerande hur ens liv förändrats...


För tio år sen:
* Gick jag i sjuan.
* Gjorde jag allt för att inte synas.
* Fick jag en idiotisk idé.

För fem år sen:
* Fyllde jag 18 år.
* Festade jag troligtvis för mycket.
* Älskade jag uppmärksamheten.

För ett år sen:
* Var det mörkt.
* Hoppade jag av skolan.
* Tjänade jag 6000:- på tre månader. Totalt.

För en månad sen:
* Fick jag jobbiga besked.
* Fick jag jobba.
* Kändes allt väldigt avlägset.

Igår:
* Var jag trött och bakis.
* Jobbade jag.
* Åt jag pizza, för att sedan somna i soffan kl 19.00

Idag:
* Gjort alldeles för lite vettiga saker.
* Börjat läsa Silverfiskens blogg bakifrån. (Favorit!)
* Har jag alldeles för lite energi för vad som borde göras.

Imorgon:
* Åker jag förmodligen till storstaden.
* Är det en vecka kvar.
* Kommer jag troligtvis vara ännu mer nevös..

Jag är en dålig människa som skriver listor.

Nu tar jag åt mig av Roockstar's utmaning.


Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Mina 7 sanningar:
1. Jag var tills för inte alltför länge sedan helt övertygad om att jag aldrig ska skaffa barn. Nu ger iallafall inte själva tanken på barn mig rysningar (framsteg!).
2. Det är en jävla tur att jag har så otroligt dålig självdisciplin som jag faktiskt har.
3. I början av vårt förhållande imponerade jag på min sambo genom att vara den enda tjej han visste som orkade äta en hel kebabtallrik.
4. Min största fobi är mot att spy. Jag är övertygad om att jag ska dö varje gång det händer.
5. Jag är grym på att baka paj. (Fick hjälp av sambon med denna)
6. Jag är galet lättskrämd. Får en mindre hjärtattack varje gång dörrklockan ringer.
7. Varje gång jag ser en skräckfilm svär jag att aldrig utsätta mig själv för något liknande igen. Ändå blir jag sugen på att se varenda skräckis jag hittar.



Och jag tänker vara otroligt kreativ och utmana alla små stackare som halkat in här. Kanske kommer det upp i 7.

Jag är fortfarande en dålig människa.

Okej, nu har jag ätit lunch också.
Nu ska jag ta tag i allt det viktiga. När som helst.

Dåliga människor.

Idag är jag en dålig människa. Jag gick upp tidigt för att göra en massa vettiga saker.
Vettiga saker avklarade hittills? Hmm. Räknas frukost?

På x antal timmar har jag alltså klarat av att äta frukost, dricka kaffe och spela Diablo II. Och jag kan avslöja att inget av de sakerna egentligen står på min 2-kilometers attgöra-lista.

Livets stora mysterier, del 1.

Är det inte konstigt att det alltid blir som mest röj de kvällar då man faktiskt bestämt sig för att ta det lugnt?
Till exempel.. De kvällar då man vet att det ska upp och jobbas dagen efter?

Déjà vu.

Fyfan.. Återigen gnager oron i magen, utan att jag vet varför. Det känns så olycksbådande.. Senast jag konstaterade detta gnagande slutade det med att en väldigt nära person åkte in akut till sjukhus för vad som skulle visa sig vara cancer.
Det kanske bara är oro för resan, jag hoppas det. Men jag går verkligen runt på helspänn, hela tiden. Well.. Ingen idé att fundera alltför mycket antar jag. Den som lever får se.

Storstädning

Just nu sitter jag och sorterar all musik jag har på datorn, tar bort dubletter, fixar felaktiga namn, lägger i en särskild mapp, osv, osv. Det säger nog lite om hur galet tråkiga saker jag egentligen borde syssla med idag.

Men gud så praktiskt det kommer vara nästa gång jag råkar radera playlisten!

Mer kaos?

Nu håller vi alla tummarna att det inte blir någon strejk, okej?

Temajävel?

Hmm.. Jag anar ett visst tema på mina senaste inlägg. Eventuellt har allt strul den senaste tiden gjort mig lite.. Lättretlig. Jag vet inte riktigt.

Läkarjävel.

Nejnejnejnej.. Det var inte apoteket som fuckat upp receptet/försöker lura mig på pengar! Det var min läkare..! Hon har skrivit fel på receptet. Yay. Med andra ord måste jag ringa dit och få ett nytt recept, vilket betyder att jag får betala för två halva doser istället för en hel. Och inte helt otippat så är det en hel del dyrare att köpa två halva jämfört med en hel.

Det är precis såna här saker jag vill att min reskassa ska gå till. Jag är så glad.
Dessutom var de sådär overkligt trevliga och hjälpsamma på apoteket, så jag kunde inte ens vara arg. Faan.

Apotekjävlar.

Idag är en sån dag då jag inte riktigt kan bestämma mig för om jag helst vill ha sönder saker och strypa någon, eller om jag helt enkelt bara vill krypa ihop till en liten boll och grina ögonen ur mig.
Hittills har jag hunnit med att nästan ha sönder en fjärrkontroll samt fått en mindre gråtattack i soffan. Allt innan klockan 12, och jag gick upp klockan 11. Det bådar gott inför resten av dagen.

Nu ska jag iväg till apoteket och skälla på första bästa för att de försöker lura folk på pengar, alternativt har fuckat upp mitt recept (så att jag faktiskt bara får en halv dos av vaccinet jag ska ha). Apoteket ligger inte högt hos mig just nu, framförallt inte efter att jag försökt ta mig igenom deras automatiska telefontjänst. För alternativet "har vi fuckat upp ditt recept eller lurat dig på pengar, tryck 7." fanns uppenbarligen inte.

Klockjävel.

Jag köpte för ett par (6-7?) månader sedan en väggklocka att ha i köket. Eftersom jag också är ganska lat av mig, och framförallt hatar att försöka hitta saker i vårt förråd (där t.ex hammare och andra nödvändiga sätta-upp-saker-på-väggen-grejer finns.) så har jag inte riktigt lyckats ta tag i att faktiskt sätta upp klockan nånstans. Den har helt enkelt legat på en hylla och tickat de senaste (6-7) månaderna.

Hur som helst så letade jag ju fram hammaren ur förrådet för att sätta upp en tavla för ett par veckor sedan (vilket är ett kapitel för sig), och idag fick jag ett ryck av företagsamhet och bestämde mig för att sätta upp den förbannade klockan. Sagt och gjort, hittar en upphängar..grej, hammaren och börjar mäta ut vart klockan ska sitta. Allt flyter på strålande. Hämtar klockan som ligger och tickar på sin lilla hylla och hänger upp den fint i köket. Där hänger den sen och tickar fint i (håll i er nu).. Hela två minuter! Sen tvärdog den.
Det måste varit chocken. Eller höjdrädsla.

Tomt..

Jag känner mig helt tom i huvudet just nu.. Mer dåliga nyheter. Mer cancer.

Helvete...

Min stora skräck är att något ska hända honom när jag är borta, när jag är på andra sidan jorden. Vad gör man då..?

Fyllebloggande är the skit.

Okej, kvällen har varit helt sanslöst bra. Efter en väldigt speciell födelsedagsfest så är jag halvdöv och helpackad. Precis som det ska vara.

Jag har hört att fyllebloggande kan vara väldigt dåligt, så jag ska nog ge mig nu. Men återigen, helt sanslöst bra kväll. Länge sedan jag hade så kul ute..  Kanske kommer mer detaljer imorrn, om jag faktiskt lever då. Tack och hej.

Dagen efter.

Idag är jag seg, seg, seg.. Dock kan jag (med en aning glädje) säga att jag mår bättre än vad jag förtjänar, trots att jag aldrig orkar hinka i mig litervis med vatten innan sovdags.

Gårdagkvällen var iallafall helt okej. Temat var Bad Taste, och alla utom sådär 4 personer hade gått in stenhårt för att vinna det åtråvärda priset som ingen egentligen riktigt vet vad det är. Vann gjorde hur som helst en kille i guldleggings och nätlinne. Han var inte i närheten av värst..
Kvällens finaste komplimang fick jag från L, "Du var faktiskt mycket fulare än han som vann!". Jag blev såklart näst intill rörd till tårar.


Nu är det dags för enorma mängder kaffe så jag kan börja närma mig mänsklig igen. Återkommer sen.

Städmonstrets återkomst.


Jag har insett att det inte är det ultimata ur städsynpunkt när världens troligtvis två slarvigaste människor flyttar ihop.. Vi lyckas aldrig ha det sådär riktigt städat någon längre tid. Dessutom är vi båda rätt dåliga på att ta tag i tråkiga grejer som man faktiskt måste göra (läs städning). Mitt bästaimage53 knep är att bjuda hem någon, så att jag måste städa. För är det nåt jag hatar mer än att städa, det är att få besök när det är rörigt.
Den enda nackdelen med detta knep är det lilla lilla faktum att jag oftast är ute i sista stund med städningen, men är sjukt effektiv. Dessutom blir jag galet stressad och lättretlig. Jag blir helt enkelt ett litet städmonster...

Idag är jag ett städmonster.
Dock har jag gjort framsteg, då jag lyckats panikstäda i strax över en timme innan jag fick mitt första utbrott. Det ni.. Det måste vara något slags rekord.

Bra-att-ha-låda.

En av kökslådorna här hemma har blivit en bra-att-ha-låda. En sån där låda man lägger allt man inte riktigt vet vart man ska göra av.. Och efter snart tre års samlande finns verkligen allt utom just det man behöver för stunden i den lådan. Just nu ska jag hänga upp en tavla och behöver en spik, alternativt en tavelupphängar..grej. Genomgången av lådan blev något tveksam:
  • Donkey Kong Game &Watch-spel, check.
  • Årskort till Friskis & Svettis från 2002, check.
  • Två påsar glitter, check.
  • Stearinljus, check.
  • 14 tejprullar, check.
  • En mindre samling Viktväktarrecept, check.
  • Ett par djävulshorn i glansigt tyg, check.
... men inte en endaste liten spik. Det närmaste jag kom saker-att-hänga-upp-tavlor-med var ett trasigt gem och en hårnål. Men jag tror inte riktigt på den idén, framförallt inte eftersom tavlan är ganska stor och ska sitta ovanför huvudändan av sängen.

Finns det någon medicinsk term för optikerhat?

Jag insåg precis att mina linser är slut imorrn.Vilket påminde mig om mitt nyfunna hat mot min optiker... (Okej, hatet har funnits ett tag, men det blir starkare och starkare). Framförallt började jag återigen förbanna det faktum att man ska vara halvblind (tekniskt sett är bara ena ögat halvblint, så 1/4 blind?). Men, tillbaka till den hatade optikern... Jag har kommit på hans nya knep för att tjäna så mycket pengar som möjligt.. Han får mig att byta ifrån mina 2-veckorslinser (som jag trivts grymt bra med) till endagslinser. Som visade sig vara värdelösa. Flera stycken har tillåmed varit trasiga redan i behållaren, de känns helt enkelt väldigt.. B. Han köper lätt in dem skitbilligt. Dessutom finns inte denna linssort att köpa på någonstans på nätet, vilket betyder att man måste fortsätta betala överpriser hos optikern. Underbart.

Hursomhelst. Jag går dit igen för att få byta tillbaka till de linser jag haft tidigare (vilket jag måste boka tid och betala för, ännu mer pengar till hatoptiker). Jag förklarar hur missnöjd jag är med linserna och att jag vill ha mina gamla igen. Han kollar syn lite snabbt. Ger mig ett par linser som jag får byta till. Innan jag sen ska gå frågar jag, för säkerhets skull "Det här är alltså den linssort jag hade tidigare?". Men icke. image52
Han har istället lurat på mig Supreme-varianten av de usla linserna jag hatade. Tack för den, gubbjävel. (Och nej, jag tar inte alls det här för seriöst.).

Så nu måste jag dit imorrn igen, och göra ett nytt försök att få snyltoptiker att fatta att jag vill ha mina vanliga linser, de jag gillar och framförallt kan köpa jävligt mycket billigare på nätet sen.

Nu är det krig.

Britney, såklart.



Jag har hört att det kan vara ganska farligt att röka/fimpa på en bensinmack.
Men det kanske bara gäller vissa människor..


Uppdatering:
Okej, videon försvann alltså. Men om det undgått någon så var det alltså en video som visar Britney sittande i en bil på en bensinmack. Rökandes. Och fimpandes ut genom fönstret.
Den verkar dock fortfarande finnas kvar
här.

Dagens tips, version 2.

Tänkte bara upplysa om att kaffe-och-vaniljmunk-planen funkade alldeles utmärkt. Strålande sätt att säga "Jag är inte arg, bara jävligt dum i huvudet. Förlåt?". Bara ett litet tips.

Wannabe-måndag.

Idag är en sån dag då man inte riktigt kommer överens med världen. När minsta lilla grej kan slå jättefel. Det är nästan så att man skulle kunna tro att det är måndag, helt enkelt...

Helst av allt skulle jag vilja krypa ner i sängen, under ett täcke och sova bort resten av dagen. Problemet är att jag verkar ha gjort mig osams med min sambo, över världens dummaste skitsak, och han hann helt enkelt dit förstimage51. Alternativet är väl att hämta ett täcke och gömma mig under det i soffan istället för den upptagna sängen, men det är väl få saker som signalerar "jag är skitförbannad på dig" som det. Och grejen är ju att jag inte är förbannad alls. Inte på honom iallafall.

Jag får helt enkelt låta honom sova en stund, sen väcka honom med nybryggt kaffe och vaniljmunk. Det är nog mer de signalerna jag är ute efter...

Okej, nu kommer jag drömma mardrömmar inatt igen.

image50

Hur läskig är människan egentligen på en skala? 14?

Idioti.

Kommentar i ett blogginlägg om lördagens misshandel:

"Postat av: m
RIP Riccardo. Även om killarna som gjorde det inte får ett tillräckligt hårt straff i rätten så kommer dom straffas, det kan ni vara säkra på.
"

Sånt gör mig så fruktansvärt arg... Inte undra på att världen ser ut som den gör.
Klart de skyldiga ska straffas, ordentligt, men inte av 16-åringar som är ute efter hämnd.

Am I loud and clear, or am I breaking up?

Det är konstigt hur jag har så mycket att säga egentligen, men så fort jag sätter mig ner för att faktiskt sätta allt på pränt så låser det sig. Tankarna fastnar nånstans på vägen ner till fingrarna och det blir bara stopp. Varenda liten formulering känns tillgjord och fel, jag lyckas verkligen inte översätta mina tankar i text.

Förut var det raka motsatsen. Jag är väl fortfarande lika usel på att förklara hur jag känner och tänker som någonsin, men förr kunde jag åtminstone formulera mina tankar i skrift. Jag kunde skriva hur mycket som helst.. Allt jag inte kunde säga rakt ut. Och nu, nu är det bara.. Stopp.

Det irriterar mig fruktansvärt. Framförallt i stunder som den här, då det bara skriker inombords. Jag kan ju inte gärna ställa mig och gallskrika rakt ut, även om det är precis vad jag känner för. Skrika och kasta saker omkring mig. Men det funkar ju inte. Jag har helt enkelt tappat bort alla mina sätt att få ut mina känslor, både de bra och de mindre bra jävligt dåliga.

Om ni ursäktar så ska jag gå och klättra lite på väggarna nu.

...

I'll show you mine if you show me yours first
Let's compare scars, I'll tell you whose is worse
Let's unwrite these pages and replace them with our own words
Rise Against - Swing Life Away

Återigen, ID?

Okej, jag börjar inse varför folk kanske tittar på ID. Det är lite som en hemsk olycka, man kan inte riktigt sluta titta även om man vill, så man sitter där och mår dåligt istället. Däremot undrar jag fortfarande om det är någon som faktiskt tycker att det är ett givande program.

Jag sitter och tittar just nu, trots att den otroligt enerverande killen satte igång mina mordiska tankar med sitt hoppande och skrikande. Det går inte att titta bort. Men seriöst, vilken av "främlingarna" är Latin Kings? Dogge kanske? Vem kan vara fransman? Är det någon som inte skulle gissat på killen i basker och randig tröja?

Vafan, jag blir ju bara arg.

Nu ska jag titta på nåt bra.. Det är dags för den heliga måndagsritualen, CSI och smoothie.

ID?

Åh herrejävlar... Är det någon som tittar på ID? Och faktiskt gillar det?
Larvigare program och mer irriterande deltagare får man ju leta efter..