Uppsala liksom..

Såhär tidigt har jag inte varit uppe på år och dar.. Jag känner mig som en zombie. En zombie som ska iväg och dricka champagne.. Strålande.

Jag är inte laddad för valborg. Jag kan fira genom att krypa ner i min varma säng istället...


Valpuppdatering och valborgsplaner.

Hundvalpen var inte helt otippat galet söt, och otroligt liten. Inga abnormt stora fötter på ägaren alltså..

Imorrn är det alltså Valborg, och jag ska upp jättetidigt och ladda med champagnefrukost innan avfärd mot Uppsala. Är det tradition så är det.. Kommer väl vara lite frånvarande tills på torsdag, då jag troligtvis åter är hemma i världsmetropolen igen. Eventuellt svårt trött, men förhoppningsvis glad ändå. Det kan ju trots allt bli ett par intrigfyllda dagar... Den som lever får se.
Toodles!

Ino goes vettig.

Ojoj.. Klockan är inte ens 12 och jag har redan varit jättevettig (det är bra i mina, arbetslösa, ögon). Sitter nu och käkar lite efter att ha varit ute på en nästan 40 minuters promenad i solen. Shit vad bra jag är.

Snart ska jag iväg och vara hund"vakt" åt en hund som enligt rykten ser ut som en liten panda, och som sover i en toffel. Antingen har ägaren läskigt stora fötter, eller så är det en väldigt liten hund vi pratar om. Jag återkommer om det.

Djupa diskussioner.

 "Nudlar har ingen blivit lycklig av."

- L kommer fram till storslagna
slutsatser under en djup diskussion..

Helgsvammel.

Började skriva ett långt, långt inlägg om min helg.. Lite för långt. Väldigt händelserik helg helt enkelt, med alltifrån årets mysigaste grillkväll till bråk, skrik och många tårar. Och det var bara lördagkvällen...

Hursomhelst. I slutändan så blev det nog en av de bästa helgerna på länge.. Och nu är det ny vecka och nya tag. Valborg också. Shit vad det känns som om tiden gått fort..

Gårdagens lärdom

Jag borde inte låta saker runt omkring mig påverka mig så mycket...

grillning.

image118
Jag älskar våren.

Pickelnyga.

image117
Bild: Jag

Och då kommer känslan, den smygande känslan...

Ni vet den där känslan när man drömt så hemska saker att man vaknar gråtandes, i full panik? Den där känslan som sitter kvar och gör att man mår dåligt långt in på dagen..?
Just det. Den. I kombination med allergiattacken from hell. Där är jag nu. Whoopie.

Maskrosor.

image116
Bild: Jag

Jag kan tillåmed sträcka mig så långt att jag nästan tycker om maskrosor när man har en underbart rolig kamera och det är sånt här väder. Nästan.

Jag älskar det här vädret!

image115
Bild: jag.

Idag har varit en galet bra dag.. Bara legat i solen med ett par kompisar och latat oss, bakade en cheesecake som vi satte i oss, solade lite till, fixade lite mat, drack lite vin. En perfekt vårdag helt enkelt. Mer sånt åt folket.

(Här skulle fler bilder finnas, om inte blogg.se bråkade så..)

Få inte en chock nu, men..

..Jag är vaken. Nu.

Jag vet, det är helt sjukt.

Dålig goes bra.

Dagen blev faktiskt bättre.
Ett par liter vatten och nån Ibumetin senare, och jag var på topp (nåja). En promenad i solen med en vän planerades, men sket sig lite smått när en annan vän tyckte att vi skulle komma och fika i hans trädgård (läs: gräsplätt utanför dörren) istället. Sagt och gjort, vi sköt upp promenaden för lite kaffe. Sen visade det sig dock att det var ganska mycket mer lockande att fortsätta sitta och snacka skit på hans gräsplätt än att ge sig ut på promenad, så.. ja. Det blev aldrig någon promenad helt enkelt.
Så för att döva samvetet så ska vi gå till gymmet om nån timme istället. Måste ju ladda för Beach 2008 (eeh.. Eller nåt.).

Bleh.

Idag är en sån där motivationen-inte-riktigt-på-topp-dag...
Jag har huvudvärk, känner mig allmänt seg och inte alltför glad heller. Känns som början på en dålig dag helt enkelt. Sen att jag måste gå och handla innan jag ens kan få i mig frukost, kan ju ha med saken att göra.. Så jag sitter alltså hungrig istället.
Vad gör man inte för latheten...


Bild: jag

Vååår!

Sådärja.. Nästan en timmes promenad blev det till slut, och jag har handlat (glömde hälften, men vafan.. Det är tanken som räknas). Det är helt galet varmt ute, om man inte råkar befinna sig där det blåser som mest. Jag höll på att dö av värmeslag till och från, trots kjol.. Så nu sitter jag med ett glas Sprite med frysta hallon i (mumma!) och en muffin.. Strålande.


Bild: jag

Uppdatering, idag.

Okej, jag går ut hårt med att skjuta upp allting på listan, för att istället släpa ut mig själv och kameran på promenad i solen. Planen är dock att handla på vägen hem, så nåt borde jag iallafall få avklarat. ^^
Toodles.

Idag.

Sådär, nu har jag lite press på mig att prestera.. Trots att jag säkert glömt halva listan.

Barnunge.

Gomorron!
Idag har jag börjat dagen med att bete mig som en uppkäftig lite unge, i all ensamhet. Jag fick helt enkelt nåt ryck och vägrade gå upp.. Och jag har ingen aning om varför. Hade väckning klockan 08.30,men snoozade tills väckarklockan tröttnade och la av, och sen lite till. Trots att jag egentligen inte var sådär jättetrött..

Menmen, nu har jag lyckats släpa mig upp iallafall. Kanske ska försöka lägga upp lite planer för dagen...

Promenaden uteblev.

image112
Det blev glassning i hamnen istället... ^^

The present's just a pleasant interruption to the past.



"It's always you, in my big dreams.."

You are my sunshine.

God"morgon"!
Har varit lite segstartad idag.. Världens huvudvärk, men känner mig rätt pigg och laddad ändå. Storslagna planer för dagen.. Har redan städat en hel del, slängt in en tvättmaskin och vikt lite tvätt från igår. Sen är det (fortfarande!) helt underbart väder ute. Strålande sol, och inte alltför kyligt, så det lutar åt en liten promenad och fota lite senare..

Men först, kaffe!


Den som väntar på nåt gott.

Ah, just ja.. Och kameran glömdes bort nånstans mitt i allt kaos, så mina planer på mer bilder i bloggen får helt enkelt vänta. Imorrn kanske. Eller så får det bli en gammal bild, alltid något.


Bild: Jag.

Grillpanik.

Det blev grillning til slut, efter många om och men.. Det största problemet var inte vad vi skulle äta, utan vart vi skulle handla. Dett uppenbara alternativet, affären 100m bort var enligt uppgift för dyrt och hade säkert inte det köttet som skulle inhandlas.. Alternativ två blev då en 45 minuters promenad till en större, billigare butik, och efterföljande 45 minuters promenad tillbaka, med matkassar. Jag vägrade. Det spelar ingen roll att det var fint väder.
Till slut enades vi om alternativ tre, en stor butik som eventuellt skulle vara dyrare, men som låg väldigt mycket närmre. (Dock krävdes det en del övertalning, men vad gör man inte för latheten..).

Där kan man ju tro att allt blev frid och fröjd och grillkvällen bara flöt på.. Men icke. När vi lyckats ta oss till det tredje alternativet så visar det sig att de bygger om och för tillfället har en köttdisk bestående av två oxfilébitar (á la 490:-/kg, icke studentvänligt) och ett par skinkschnitzlar. Whoopie. Tillbaka på ruta ett...

Hursomhelst, efter lite slit, mycket hunger och åkturer över halva stan så fick vi vår mat. Och den var gooood.

Jag kommer inte behöva äta igen på en vecka...

Grillihilli!

Yees, det blir grillning!
Och det är ju alldeles underbart väder också. Perfekt. Nu ska vi bara komma på nåt bra att grilla, samt ta oss iväg och handla så är det bara att köra sen. :D

image26
Förra våren.
Foto
: jag.

Söndag.

Ont i halsen, luddig i huvudet och bara jätteseg... Inte den ultimata början på dagen.
Ska dock se om jag kan snika till mig lite av sambons choklad-te och kanske hitta nåt ätbart, och hoppas på att det hjälper.

Planerna för dagen är ganska oklara.. Ska se om det blir nån grillning, även om de fick för sig att flytta grillkvällen (som jag drog ihop från början) till igår, då jag inte kunde komma. (Bitter, jag? Nääe.). Annars blir det väl.. Tvätt.
Yay.

Kort upplysning.

Jag hatar min dammsugare. Fortfarande.

Nu ska jag gå och strypa något.

För det är ingen vanlig dag...


Grattis på 25-årsdagen älskling!


Skattjaktsdrömmar.

Insåg precis att jag inte bara drömt läskiga och jobbiga drömmar inatt. Jag lyckades även få ihop världens teori om vart det sista värdebeviset i ipod-skattjakten är. Jag vet att jag tillåmed tänkte flera gånger, att "det här måste jag komma ihåg när jag vaknar". Så bra var idén.

Men tror ni jag gör det? Nehejdå.
Allt jag minns var att det var nåt med en vinkel och att märka ut olika punkter på en karta. Och det hjälper ju massor, såhär i vaket tillstånd...

Sen är ju frågan hu jag hade tänkt att en sovande icke-stockholmare skulle hitta nåt som inte vakna stockholmare lyckats hitta på x antal veckor... Men det lät jävligt bra inatt.

image109

Sömnen igen ja.

Det här med att gå upp den tid jag planerat är verkligen inte min grej... Jag hade inte planerat att gå upp efter 10 idag, om vi säger så. Fast idag tänker jag faktiskt skylla på jobbiga drömmar och konstant uppvaknande halva natten.

Aja, ska väl hoppa in i duschen och sen släpa mig iväg ner mot stan.. Måste ta tag i det hatade jeansproblemet. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag hem med en nödlösning istället; en ny kjol/klänning.

Hur man summerar en dag.

Kan ju bara lite snabbt rapportera att bilputtandet gick bra, fick iväg ägaren på promenad, hade glasspremiär, promenerade en bit till, hamnade "hemma", tog en cykeltur med mamma, firade nya jobbet med ett glas vin och åkte hem.

Och nu har runtstressandet och jublandet tagit ut sin rätt och jag har världens huvudvärk, men är inte det minsta trött. Det får bli däckning framför tv:n idag igen. Hoppas det är nåt bra på tv, då lär jag somna skitfort.

Vettet börjar återvända..

Sådärja, nu har jag lugnat ner mig lite.. Har lyckats äta och kan till och med formulera någorlunda vettiga meningar igen. Var nog tur att det inte var någon annan hemma i förmiddags, så som jag studsade runt och jublade. Grannarna tror säkert att jag är galen, men det kan det vara värt. Drömjobbet är mitt. Ett vikariat visserligen, men jag ska slita som ett djur, så de förstår att de inte komemr klara sig utan mig. ;)

Nu ska jag ut och putta runt en trasig bil en stund. Sen ska jag nog försöka tvinga iväg bilputtarkompisen (a.k.a bilägaren) på en promenad. Återkommer.
Toodles.

Yay for me!

Åherregud...

Jag fick
jobbet!!

Still running, still defeated in my mind.



Bästa musiken för mitt nuvarande humör.

Tadaa!

Wohoo!
Dagen ingen trodde skulle komma, är här.. Dagen då jag faktiskt avslutar ett (stort) projekt!

*Trumvirvel*

Jag har tvättat fönstren. Och de är så fina att jag bara vill dansa runt, men eftersom alla persienner numera är uppdragna* så nöjer jag mig med att jubla lite inombords och, såklart, blogga om det.
Jag måste ju säga att jag är helt fantastiskt bra idag. Nu ska jag bara få tag på den där människan som är omöjlig att få tag på, sen kan jag vara galet nöjd med min dag.



* Trots nyfikna grannar och folk som, precis utanför mina fönster, rastar
sina katter. Note to self; nästa lägenhet ska inte ligga på markplan.

Daysleeper.

Gomorron!

Återigen lyckades jag sova aningen längre än jag planerat.. Så går det när man försöker ställa om väckarklockan i sömnen antar jag.


Vuxenpoäng is no more.

Sådärja. Ett par timmars tv-spelande senare, och
vuxenpoängen känns som om de aldrig ens existerat.

Vuxenpoängen rasar in...

Jag tror precis att jag har tagit så många vuxenpoäng att det nästan är skrämmande. Jag har googlat fönstertvätt och skötselråd för en blomma jag fått. Jag känner mig alldeles... Yr.

Yr och läskigt vuxen.

Småpyssel och musikabstinens.

Lite småpyssel avklarat hittills iallafall. Haft en del svårigheter med att ta tag i städningen och disken, eftersom jag av nån anledning inte står ut längre än 30 sekunders städning utan musik. Så det är bara ner och krypa under skrivbordet bland damm och miljoner sladdar, för att koppla in högtalarna på rätt (hint hint.. ;D) ställe igen.

Sen fick jag ett ryck och kom på att man borde tvätta fönstrena här hemma.. Får se hur det blir med det. Om jag känner mig själv så är jag jätteentusiastisk de första fem minutrarna, för att sedan tvärtröttna. Och då kan lika gärna hela fönstrena vara skitiga istället. ^^



Go with the flow.

Gomorron!

Känns som en lite bättre dag idag. Var egentligen klarvaken när sambon traskade iväg till jobbet vid 07.40 och hade planer på att "bara ligga kvar en liten stund, och sen gå upp".. Det gick ju som sådana planer alltid går, det vill säga jag låg och fundilerade en stund och sen helt plötsligt vaknar jag klockan 9.55.

Menmen, shit happens. Jag är relativt pigg iallafall, det måste ju räknas som något.
Planerna för dagen är ganska luddiga sådär.. Mest göra allmän nytta här hemma, ringa ett jobbigt samtal (igen) och kanske släpa med kameran ut i solen en sväng. Inte alltför tunga grejer, så det ska nog klaras av.

Valborgsplaner.

Oh, äntligen lite glada nyheter! Planerna för valborg. Det verkar som om Ino ska springa runt och göra Uppsala osäkert! Whey!

Bäst att ni aktar er. :D



Nu är det somna-framför-tv:n-dags. Och imorrn ska jag ta tag i allt vettigt, sådeså.

I need a drink.

Inte helt otippat så blev det inget jeansletande idag. Insåg att dagen var tillräckligt dålig som den var, och att viktochkroppsångest inte skulle göra saken bättre. Istället har jag spenderat dagen med att slåss med studera.nu.. Yay.
Sista dagen för högskole-/universitetsansökningar är ju imorgon, och eftersom jag har en förmåga att alltid vara ute i sista minuten.. Ja.. Problemet var ju att jag inte riktigt var ensam, vilket resulterade i att ansökningssidan fick en smått fantastisk egenhet av att helt plötsligt radera folks ansökningar hit och dit.
Nu skulle man ju kunna tänka "Det är väl bara att registrera sina val igen?". Men nej, eftersom varje steg i registreringen tog i snitt 5 minuter att ladda, så blir det smått irriterande efter 17 försök, á la fem steg.
Jag har alltså kämpat sedan i förmiddags med att få registrera mina tre val.

För en timme sedan gav jag upp. Då loggades jag ut och mina val försvann för 18:e gången..
Så. Min närmaste framtid blev helt plötsligt om möjligt ännu mer diffus.. Whoopie fucking doo.

Hur stor är chansen att det är mindre belastning på sidan imorrn..?

Jobbproblematik. Igen.

Lite fascinerande att jag fortfarande väntar på beskedet jag skulle få i fredags. Mest fascinerande måste det väl ändå vara att jag då redan hade väntat på det i 2½ vecka, och blev lovad besked samma dag när jag ringde och frågade.

Så.. What to do?
Ringa igen och tala om att jag börjar tröttna på att vänta?
Ge dem dagen ut och sen ringa imorrn?
Fatta hinten och försöka strunta i det faktum att mitt drömjobb behandlar en som luft?


Jeansdilemma.

Urk.. Måndag igen. Vad nu det gör för skillnad.

Planen för dagen var att försöka göra det omöjliga, nämligen hitta ett par nya jeans. Och sådana planer slutar aldrig bra... Det slutar vanligen på ett av två olika sätt:
  1. Jag får psykbryt i provrummet, åker hem, kryper ihop till en boll i ett hörn och får för mig att börja svälta mig själv.
  2. Jag får psykbryt i provrummet, åker hem, kryper ihop till en boll i ett hörn och tröstäter.
Det råkar nämligen vara så att jag har höfter, smal midja och behöver storlek 29 (hemska tanke!). Det vill säga, jag har en helt normal tjejkropp. Med andra ord; vill jag hitta jeans som passar min kroppsform får jag leta på Kappahl, vill jag hitta jeans jag faktiskt vill ha, så är det bara att ge upp.

Dagens undran:

Varför behöver företag veta om de som söker deras tjänst har eller har haft gynekologiska besvär..?
Jag kan förstå frågorna om synfel och psykiska problem, men påverkar det verkligen min lämplighet för jobbet huruvida jag haft t.ex. urinvägsbesvär eller inte?

Maha!

image102
Det här har jag roat mig med idag. Att ta kort på vattendroppar.
Så kom inte här och säg att jag inte har något liv.


[insert rubrik här]

Har gått som på nålar hela dagen och tittat på telefonen konstant. Vågade fan inte ens duscha innan sambon kom hem och kunde vakta telefonen. Men tror ni de ringde? Nej.

Hade det inte varit för att dagen blev allmänt bra efter lunch med bror och drinkdrickande med mor, så hade jag nog varit tillbaka på arg och bitter igen. Och fotandet då, man får inte glömma fotandet, med min alldeles underbara kamera. Jag kom hem med runt 200 bilder på vatten liksom... I'm such a nerd.

Hjälphjälphjälp...

Ringde nyss företaget jag var på intervju hos för ett par veckor sedan. (Efter att såklart ha laddat en stund och nästan spytt av nervositet, alltså.). Och hon lät uppriktigt förvånad över att jag inte hört nånting och skulle kolla upp det. Ska få besked under dagen..

Jag som var beredd på (läs; övertygad) att få nåt i stil med "har du inte hört något är det ganska kört, lilla gumman. Fatta hinten." till svar, och så.. Fick jag inte det.

Fanfanfanfan.. Nu börjar jag ju nästan hoppas lite igen. Snälla, håll tummarna. Jag vill verkligen ha det här jobbet!

Bojkott!

Jag funderar på att bojkotta det här med skitväder, och inte gå utomhus igen förrän våren är här. Eller åtminstone inte förrän snön har försvunnit helt. Gårdagens taktik, att bojkotta snöstormen med att vägra återgå till vinterjacka, var nämligen ingen höjdare...

Enda kruxet med nya taktiken är väl att snön måste försvinna innan lördag. Eller helst innan banken stänger imorrn, eftersom jag måste föra över pengar till lördag. Aja. Just nu tänker jag iallafall bojkotta allt vad väder och utomhusvistelser heter. Alltid något.

"Värsta jobbet att ha om man är paranoid, bilbogserare."

Hört i en bil som bogserar en annan, liten liten röd bil:

P (tittar bakåt och viskar): "Du, jag tror vi är förföljda..."



Idag är en sån där bra dag.

Dagen ja..
Har tillbringat alldeles för många timmar på en rekryteringsmässa. Trånga utrymmen, svettiga människor och syrebrist i en sån där härlig, huvudvärk-och-panik-framkallande kombination. Underbart.
Företaget jag var på intervju hos för ett par veckor sedan, och som fortfarande inte hört av sig, var såklart där. Ångest. Funderade på att gå dit, men de hundratals (..typ.) människor som stod och slogs och köade för att ta sig fram till just den montern kändes som en rimlig ursäkt för att slippa.

Att ta sig dit var ju ett äventyr i sig också.. Gick strålande, ända in på den gigantiska, överfulla parkeringen, då bilen lite lägligt bestämde sig för att dö. Så vi fick snällt knuffa runt bilen, i snöoväder* letandes efter parkeringsplats. Kan iallafall skippa gymmet med gott samvete idag, alltid något.

Nu ska vi iväg och bogsera bort bilen. Toodles!


*
Ja, det snöar. Nu. Vad hände med vinterväder på vintern?! Jag är bitter.

Idag är jag bra.

För en gångs skull har jag lyckats med allt jag tänkt göra idag! Sen att det bara innebär att jag varit på stationen och köpt tågbiljetter kan vi ju skita i. Faktum kvarstår ju, jag har varit grymt duktig och gjort allt jag tänkt idag. Perfekt.
Ibland är jag ju så jävla bra.

Sen om det bara kunde sluta snöa så jag kan springa runt i solen med min nya fina kamera, så vore det jättebra.


For once more, I run away. I'll keep on running, away from here.

Man kanske ska försöka pyssla ihop en liten dagsplanering, så att jag har full koll på mitt otroligt innehållsrika och meningsfulla liv. Så, idag ska jag alltså:
  • Köpa tågbiljetter.
Right. That would be it.
Vilken tur att jag använde punktlista, så att det inte ser ännu mer patetiskt ut än vad det redan är.

Fell to pieces, and I'm still falling.

Känner mig lite småbitter idag med, inte helt otippat.
Känns frustrerande att nånstans långt in inte kunna sluta hoppas, fast man vet att det är kört.. Framförallt är det otroligt frustrerande att det fortfarande påverkar min sömn. Man skulle nästan kunna tro att jag gått och blivit morgonpigg ju, hemska tanke..

Här kommer jag som aldrig stannar...

Jag vill så gärna vara nån annanstans just nu...


Jag är så sjukt jävla trött på det här nu.
Jag är trött på att inte ha ett jävla öre, jag är trött på att söka jobb som inte leder nånvart, jag är trött på företag som inte ens kan höra av sig till de få som varit på intervju, jag är trött på att (inte) plugga, jag är trött på att bara driva omkring hemma, jag är trött på att inte ha något jävla liv, jag är trött på att aldrig lyckas få nåt vettigt gjort, jag är trött på att bry mig alldeles för mycket om mat och vikt, jag är trött på facket, jag är trött på arbetsförmedlingen, jag är trött på sömnproblem, jag är trött på ångest, jag är trött på tårar, jag är trött på att känna mig värdelös, jag är trött på att vara ledsen hela tiden, jag är trött på "vänner", jag är trött på att jag fortfarande hoppas att de ska ringa, jag är trött på att vänta, jag är trött på "vad har du för planer nu då"-frågor, jag är trött på att aldrig ha nåt vettigt svar.....

Jag är trött på att vara så jävla trött..


With my screaming in your itching ears..

Fick ett litet ryck mitt i all irritation och började städa min byrå och garderob. Det behövdes för redan nåt år sedan, men eftersom jag inte alltid är den snabbaste att gå från planeringsstadiet till själva utförandet, så blev det idag. Sen att jag tröttnade halvvägs och övergick till att städa köksskåp istället hör inte hit. Å andra sidan tröttnade jag på det med efter tre skåp, och övergick till andra projekt.

Och här sitter jag alltså nu. Med innehållet i en halv garderob utspritt i vardagsrummet, mjölpåsar och ölburkar med utgångsdatum 2006 på köksgolvet och en sambo som mest tittar konstigt på mig.


Resultatet!

Ett makaroner- och spritskåp!
Nästan hela kostcirkeln. För studenter.

Hate is a strong word, but...

Nu är jag så fantastiskt jävla trött på den här skiten så jag vet knappt vart jag ska ta vägen.

That would be all.

And we all are forced to obey..

Nu är jag tillbaka lite mer igen. Varit lite fullt upp de senaste dagarna, med aprilskämt, födelsedagsfirande och alldeles för mycket tårta.

Väntar fortfarande på svar efter anställningsintervjun jag var på, vilket börjar ta ut sin rätt. Sover lite sådär, eftersom jag av nån anledning fått för mig att de kommer ringa när jag ligger och sover. Det resulterar såklart i lagom djup sömn och uppvaknanden stup i kvarten. Börjar bli lite nervös i vaket tillstånd också nu.. Tänk om de inte hör av sig alls liksom? Aja.. Ingen idé att fundera. Den som lever får se, right?

Nu ska jag ner till arbetsförmedlingen och bli behandlad som en treåring. Toodles.

And so it is.. Just like you said it would be.

Woho! Bloggen är tillbaka.
Jag tror aldrig jag haft så mycket att blogga om som den här helgen, när allt legat nere.

Men tror ni jag kommer ihåg nånting av det nu? Nope. Nada.