Det jag inte kan uttrycka själv.



I feel like a child crying for nothing,
Yet my heart is dying for real.
Something has left me once again.
And I cannot hide my tears.
I hide for nothing at all.
But I'm running out of strength.
And though I have not a wish for death.
I will be free when I am removed.

- Northern Lights (The Wounded)                      





Ångestinlägg.

"Det kommer ordna sig.."

Nej. Jag tror faktiskt inte det kommer göra det. Inte den här gången..
Det känns som om jag sakta men säkert håller på att rasa ihop. Och det gör så ont, så ont.. Hela mitt inre skriker, men jag vet inte efter vad. Lugn kanske? Lugn och ro.

Allt jag vet är att jag snart inte orkar mer.. Inte mer ångestframkallande jobb, där jag bara mår dåligt. Inte mer kaos hemma, som bara ger mig dåligt samvete.

Jag önskar att jag hade modet och orken, att ta tag i mitt liv. Att hitta ett jobb som inte bryter ned mig. Att kunna sköta mitt liv, bara så enkla saker som mat, tvätt och städning.  Jag önskar att jag inte hatade mig själv så jävla mycket...


Mest av allt önskar jag nog att jag inte behövde sitta här och skriva patetiska blogginlägg som inte en jävel bryr sig om, bara för att det är det enda sätt jag kan få ur mig något som liknar vad jag känner inuti.

"Långledigt"

Ska snart iväg till jobbet. Ont i magen... Vilket jag iofs haft konstant i flera veckor nu när jag tänker efter. Underbart..

Hur som helst. Bara 5 timmars jobb idag, och sen är jag leeedig! Två hela dagar som ska spenderas i en liten sommarstuga i Dalarna. Underbart.. Bara koppla bort allting, träffa släkt och mysa.. Och äta god mat. Har fortfarande inte gett upp hoppet på fint väder, och då står sol och bad och långa promenader med kameran i högsta hugg på schemat också..

Åker upp ikväll redan, direkt efter jobbet och återkommer på lördag eller söndag (direkt till jobbet då).

Så, om jag inte skriver mer innan dess;

Ha en underbar midsommar! För det tänker jag ha.. :D


Drömmar och verklighet.



Tänk om man var fem igen.. Innan all skit började. Då vattenpölar kunde roa en hel eftermiddag och det man oroade sig mest för var hur arg mamma skulle bli för att man klippt sönder hennes finaste pensel.
Då ingenting var omöjligt. När inte räkningar och oro för hur pengar ska räcka till satte stopp för drömmar. Då man kunde bli vad som helst. Inga gränser.

Men nej. Jag är inte fem, jag är 23. Jag ska vara vuxen.
Jag oroar mig konstant för hur min lön ska räcka till.
Jag går till mitt jobb med en klump i magen och ångest som river i bröstet.
Jag har studieskulder och en ofärdig utbildning. Jag har tappat alla drömmar om vad jag vill bli "när jag blir stor". Jag borde veta det nu.

Jag är inte fem och kan drömma om att bli delfinskötare, jag är 23 och inser att det är just en dröm för femåringar. Att jag faktiskt inte kan bli vad som helst.
Och jag hatar det.

Spänning!

Yes.. Nu är det dags för tråkig lista igen! :D
(Jag höll mig länge...)


1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
- "Jag är fan rätt nöjd nu." (Cambridgekuren is teh shit)
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
- Inte ett öre.
3. Vilket ord rimmar på "test"?
- Bäst.
4. Favoritplanet?
- Uhm.. Jag slår på stort och säger Jorden.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
- Marie.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
- The Art of Grief.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
- Svart tröja.
8. Sätter du etiketter på dig själv?
- Alltid. Mest för att det kittlar så spännande när man drar bort dem.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
- Jag är.. Barfota.
10. Ett ljust eller mörkt rum?
- Ljust.
11. Vad gjorde du vid midnatt?
- Troligtvis så nördade jag mig och spelade WoW, minns faktiskt inte.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
- "jag såg en 2:a idag, men jag har fortfarande ingen 1:a. Kram" Min mamma är underbar. :D
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
- Oj.. Stockholm? :P
14. Vilket uttryck använder du mest?
- "Lite random" kanske?
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
- Älskade sambon.
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
- Mina ben.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
- Räknas koffein och Ibumetin?
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
- Tror jag har en, sedan ett antal år tillbaka.. vet inte ens vad det kan vara för kort.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
- Oj.. 18-19 var ju en höjdare på vissa sätt.. Men på det stora hela har det bara blivit bättre med åren. Jag är lyckligast just nu.
20. Din värsta fiende?
- Det är nog jag själv.
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
- En kyckling som sitter på en kattunges rygg.. Under står det "I has a mount".
22. Vad var det senaste du sa till någon?
- "Uhm.. i don't knooow.." med någon ful/spännande brytning.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
- Miljonen, lätt.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
- Min M som hämtade pizza. :) hjärta
25. Senaste låten du lyssnade på?
- Kent - Elite

If it makes you happy.

Ett ex till mig skrev nyss på msn. Det roliga är att jag kunde gissa precis vad som skulle komma..

Men, lite bakgrund kanske? Vi var tillsammans för.. 4 år sedan ungefär, i kanske 9 månader eller så. Det var jag som avslutade det. Efter det hörde han ofta av sig, vi träffades då och då som vänner. Efter ett tag sa han upp bekantskapen då det "var för jobbigt att träffas som bara kompisar". Sedan dess hör han av sig med jämna mellanrum, i början mest för att höra efter vad jag hade för mig (kändes det som).. Ni vet, småprata lite för att sedan bara "råka" fråga hur det gick på kärleksfronten, sådär i förbifarten.
Numera hör han dock bara av sig när det hänt något på kärleksfronten i hans liv. Fortfarande det där småpratandet, för att sedan slänga in en kommentar om tjejen han träffat/ska på dejt med/något liknande.. Nästan lite komiskt. För vi har verkligen noll kontakt förutom dessa små samtal.

Det är verkligen samma sak varje gång. "Vad länge sen, hur är det? - småprat - "Jo, men det är som tjejen jag dejtar, hon.." - mer småprat - "Oj, nu måste jag sticka, vi hörs!"


Och jag blir bara.. Förundrad. Det verkar så viktigt, som om han försöker bevisa något. Jag vet inte..
Till saken kanske hör att det var strax efter detta förhållande tog slut som jag träffade min älskade sambo. Och att killen i fråga under delar av vårt förhållande var lite nojig om just honom.

Jaja.. If it makes you happy..

Fel.

Har en riktigt svacka idag.. Allting känns bara så.. Fel.
Jag har absolut ingen ork eller lust till nånting, det är jobbigt att ens stå upp. Benen känns lika svaga som resten av mig.

Planerade igår kväll att dagens skulle spenderas på en filt ute i solen.. Jag vaknade imorse av regndroppar mot fönstret. Vaknade och insåg att jag inte har nånstans att fly idag, som jag gjort de senaste dagarna. Jag har ingenting planerat, ingenstans jag kan rymma, utan jag är fast i lägenheten och i vetskapen att jag verkligen borde göra något vettigt. Allt vettigt jag flytt från innan.. Högar med tvätt, disk som luktar, mer kläder på golvet än i garderoben.. Jag hatar det. Men ändå kan jag inte förmå mig själv att ta tag i det.

Vilken jävla bra flickvän jag måste vara.. Jag pallar inte ens att laga riktig mat längre. Det är inte kul, jag som älskat att laga mat tidigare.


Jag orkar fan inte ens blogga. Vilket kanske är lika bra, nu när jag tänker efter.

Jakten.

Jag har hört att det börjar bli dags att städa lite när man inte hittar delar av dammsugaren på grund av röran.


Och på tal om ingenting; Nån som har sett ett dammsugarmunstycke..?

Dagens tips, idag igen.


Vill du se smal och allmänt pytteliten ut? Gå promenad med den här mannen:

image35
(Bilden lånad från www.wwtdd.com)

I'm not myself, I'm a replica of me.

Äh...
Jag har inget att blogga om. Noll motivation för tillfället..

Jag skulle iofs kunna klaga över ångesten jag har varje morgon innan jag ska till jobbet, hur slut jag är när jag kommer hem, om hur min chef tydligen bestämt sig för att inte berätta för mig att det blir schemaändringar till hösten och att mitt jobb troligen ryker, hur jag oroar mig över ekonomi och framtiden i allmänhet.

Eller så skulle jag kunna berätta att resan äntligen är bokad, att vi i november drar till Asien i 6 veckor, om hur billiga biljetter vi hittat, om oron som redan infunnit sig eller om alla blandade känslor, glädjen över att få visa min älskling mina favoritplatser och samtidigt hur jobbigt det på något sätt känns att återvända efter 2 ½ år.

Men nej, inte idag.
Det är alldeles för kaotiskt just nu.

Error.

Okej... Msn har slutat fungera på EN av våra två datorer (ja, vi har en varsin.. Annars kan vi inte vara geeks och spela WoW tillsammans).

Så härmed vill jag hylla Msn:s felsökningsfunktion. Jag har sällan skådat något så upplysande, för att inte tala om hjälpsamt fenomen. Alla bitar föll på plats när jag fick reda på exakt vad "Felkod 80048820" innebär.
image34


Running on empty.

Jag är trött och irriterad.. Anledningarna är många, antar jag. Festandet igår står väl för största delen av både tröttheten och irritationen.  Annorlunda dag var det iallafall.. Innehöll allt ifrån grillning i 30 graders värme och  förfestande från kl 14, till irriterande människor och panikångest.
Finns det bättre sätt att avsluta en grym dag med goda vänner än att känna paniken och andningssvårigheterna skölja över en, mitt bland 900 fulla människor? Troligtvis. Men så slutade min dag iallafall. Med att världens underbaraste, än en gång, fick slänga sig ut i bilen och rädda mig..

Till sist vill jag bara uttrycka mitt hat mot människor som känner stora behov av att lägga sig i och kommentera andras liv, lååångt över gränsen för vad som egentligen borde vara okej. Fine, ha åsikter, men låt mig slippa höra dem! Eller fatta vinken och håll käften när personen vars privatliv du kommenterar och tror dig veta något om, vänligt upplyser dig om att du är helt fel ute.
Andra människor som just nu förtjänar mitt hat är folk som absolut inte kan ta ett nej och acceptera att en tjej inte automatiskt faller pladask, bara för att någon försöker bjuda på drinkar och strör sliskiga komplimanger runt sig. Inse när raggandet inte funkar, chanserna att tjejen (eller killen) ska ändra sig efter 10 minuters skitsnack är inte direkt stora.

Nu ska jag krypa ihop i soffan och tycka synd om mig själv. Och äta chips och bli tjock igen. Tack & hej.

Dagens tips.

Dagens tips till er som inte fyller i sin egen emailadress på diverse ställen, utan kör den enkla varianten [email protected]. Ni gör mailkollandet jääävligt irriterande för oss som var smarta (eeh..) nog att faktiskt registrera den adressen för sisådär.. 10 år sedan.
Det vill säga att jag, som är en med [email protected] får en jävla massa skit mailat till mig. Jag får nyhetsbrev från den lokala krogen i Kista, klädaffärer, Paypal, Lunarstorm osv osv. Jag har till och med fått bekräftelser av returer från Ellos, som bland annat innehöll personen i frågas fullständiga namn och adress. Dessutom får jag med jämna mellanrum "Välkommen till Lunarstorm/Passagen/King/nån annan fjortissajt"-mail.
image33
Och här kommer tipset: Fyll i din egen emailadress. Dels på grund av att mååånga av dessa sajter skickar med både inloggningsnamn och lösenord i välkomstmailet. Vilket iofs lyser upp min tråkiga dag något, när jag kan ta ut lite av min irritation över valet av dålig emailadress på den som använder sig av den. Men mest av allt, Fyll i din egen emailadress eftersom det är sjukt irriterande att få din jävla skräpmail. Och dina inloggningsuppgifter. Och din adress.

Bara så ni vet.


Picknickplaner och humörsvängningar.

Aah.. Ledig idag också, och idag tänker jag bojkotta förkylning och annat tråkigt. Lika deppig som jag kände mig igår, lika pigg och glad känner jag mig idag. Humörsvängningar ftw? :D

Ska dra ut älsklingen på "picknick" när han kommit hem från jobbet tänkte jag.. Fly ut i solen med massor av kaffe, mackor och annat gott. Planerar för fullt nu, ska strax trampa iväg och handla lite. Jordgubbar! Det måste man ju nästan ha..

Den stora frågan är dock om jag orkar cykla hela vägen hem till mina föräldrar för att hämta kameran jag glömde där i helgen, och sedan handla nånstans på vägen hem.. Troligtvis skippar jag det, åker till ICA 500m härifrån och tar vägen förbi päronen på väg till picknickandet. Då borde vi ju ha bil. ^^ Jag är laaat. Det kanske jag kan skylla på (den bojkottade) förkylningen? :D "Jag har varit sjuuk, måste hushålla med energin.."

Aja, en snabbtitt på WoW, sen bär det av till affären!
Toodles.


Efter en snabbtitt upptäckte jag att 'humörsvängningar' var jävligt svårt att stava rätt idag.. Förutom att jag glömt g:et i 'sväng' varje gång, lyckades jag pilla in ett par för många ing här och där. Humörsväningingingar ftw alltså.
Intresseflagg!

Jobb, jobb, jobb.

En till sån där inte-orka-ta-tag-i-mitt-liv-dag.. Den här gången tänker jag iallafall skylla på förkylningen (lika bra att passa på när det finns minsta lilla grej som skulle kunna användas som svepskäl), för att lätta mitt dåliga samvete.
Nåt ska jag väl ändå ha när jag inte kan ligga ute i solen och slappa..

Känner mig lite.. Dämpad. Eller vad man nu ska kalla det. Nästan sorgsen, utan att egentligen veta varför. Jobbet spelar nog in lite, i och för sig. Fick veta något igår som inte direkt gör att glädjen jag tidigare kände över att gå till jobbet ökar.. Framförallt var det någon annan än den som borde berättat det för mig som faktiskt gjorde det, dvs inte min chef. Jag undrar när hon planerat att upplysa mig om detta..?

Det är så tråkigt.. När jag började jobba där var det helt underbart. Jag stortrivdes med jobbet, jobbarkompisarna, lönen, allt. Men nu.. Håller den bra bilden på att rasa. Det har varit för mycket skit, och det är så tråkigt att det ska sluta (?) så.. För jag börjar få nog.

Det är bara att jag är för feg för att leta något annat.. Det är så mycket lättare att hålla sig kvar i det välkända och säkra, trots att man blir behandlad dåligt
Tragiskt.

Huskur.



Min gamla musiklärare på högstadiet brukade äta chips på lektionerna. Hon sa att det berodde på att hon hade ont i halsen, och att chips var bra mot just det (nånting med saltet att göra tydligen).
Det här är troligtvis en av de viktigaste saker jag lärt mig av lärare, någonsin. Chips är bra. Jag kan äta massor, med gott samvete. Jag har ju trots allt ont i halsen..

In between days.

Jag undrar hur det kommer sig att jag blir sjuk när det blir fint väder. Cykelturer i regn och halv storm, okej, promenad i strålande sol och 25° varmt, icke.
Resultatet är att jag sitter hemma, jätteynklig med halsont, irriterande hosta och snuvig. När jag äntligen är ledig och vädret är fint.

Jag känner mig ju till och med motiverad att träna! Och just idag så kan jag inte.. Sicken tajming.

Skill.

Min sambo upplyste mig om att internet inte funkat här hemma på hela dagen..

Som tur var är jag sjukt teknisk och fixade allt (uppenbarligen). För det krävs trots allt jävligt mycket skill att sätta i sladden i routern.