Nyårstjafs.

Den mest uttjatade repliken såhär års;

"Jag ger aldrig nyårslöften, för man håller dem ändå inte."

Jag funderar på att ge mängder av nyårslöften i år, bara för att. Hela köret; börja träna, inte sluta träna efter en vecka, gå ner i vikt, börja snusa/röka så att jag kan sluta snusa/röka, dricka mindre, ta tag i mitt liv, hitta nytt jobb, återuppta studierna.. Har jag glömt nåt?

Årskrönike-epidemi.

Ni kan vara lugna, jag tänker iallafall vägra skriva en årskrönika. Mest för att det är tråkigt och 2007 var ganska dåligt, men även för att ingen egentligen bryr sig.

Nyårsfirande?

Jag känner mig så anti hela den här grejen med nyårsfirande just nu, så det är helt galet. Jag funderar på att sitta hemma i mysbyxor och raggsockor för att sedan somna framför tv:n senast kl. 21. Strålande.

Jag var egentligen rätt laddad, ända tills det visade sig att majoriteten av mina vänner inte ens är i stan. Och de som är det blir sura för att inte bestämmer en dag i förväg att jag inte längre tänker fira med min sambo, utan gå på en middag hos en människa jag inte känner. (Och jag vet att det där kan ha varit årets mest förvirrande mening, men skitsamma. Jag är bitter och grinig, det är allt jag vill få fram egentligen).

Tjäna pengar på bloggning.

Det stör mig, så in i helvete. Inte själva fenomenet, att man kan tjäna pengar på en blogg, utan vilka som gör det. Jag har inga som helst problem med att personer som faktiskt skriver bra också tjänar pengar på det. (Och ja, jag vet att alla har olika åsikter om vad som är "bra", men det är inte vad det handlar om).
Det som stör mig är att småtjejer som knappt kan stava eller formulera en vettig mening tjänar pengar på att skriva om sina matvanor för att nå den optimala vikten av 45 kg till sina 170 cm. Att de får betalt för varje tjej som läser och sedan kommenterar "jag vill också vara så smal som du!". Att folk kan skriva att de föraktar fattiga, tipsa 13-åringar om att dricka vatten istället för att äta eller tala om vad som är rätt eller fel att ha på sig och faktiskt få pengar för det. Det är skrämmande..

Jag kan besöka
Silverfisken flera gånger per dag, medan det tar emot att ens titta vad Blondinbella har vräkt ur sig den här månaden, bara för att jag vet att hon faktiskt får mer pengar så fort jag gör det. Sen får folk kalla det avundsjuka eller jantelag, det kanske är vad det är. Men jag skriver hellre en blogg som ingen läser och som inte är värd ett öre, än att tjäna pengar på att nedvärdera folk och snacka skit.

Sådärja.

Sen rapport:
Gårdagen bjöd på kaos, inte helt oväntat. Dessutom söp jag upp mina julklappspengar.

Om 50 minuter är det julmat hos svärföräldrarna som gäller, och jag är ett under av pigghet.

Tack och hej.


Keep on trying till you run out of cake.

Julafton är slut för den här gången alltså..

Jag har ont i magen, huvudet och känner mig smått trasig inuti. Hade hunnit med ett psykbryt sittandes på golvet, bland julklappar som behövdes slås in, innan klockan ens var 10 i morse. Effektiv som få, med andra ord.
Resten av dagen har iallafall varit bättre än början, åtminstone så länge man inte stannade upp och tänkte efter. Och nu ska det försökas sova.. Inte de bästa förutsättningarna.

Morgondagen bjuder på timmar av bilåkning, besök på sjukhus, bilåking tillbaka och sedan utgång om jag orkar/pallar/hinner. Nånting säger mig att jag inte kommer må bättre imorgon.. Tvivlar starkt på att se vad strålning och operationer kan göra med en person man älskar kommer få mig att oroa mig mindre, även om det ska bli skönt bara att få träffa honom..


Nu ska jag sluta svamla.. Tidig morgon och lång dag framför mig som sagt. Hoppas ni haft en bra jul, och att den isåfall fortsätter så.


Man måste älska jetlag.

Idag vaknade jag, klarvaken, klockan 07. Och då sov jag ändå rätt länge.. I förrgår var jag uppe och tittade på ett antal Heroes-avsnitt klockan 06. Och jag har fortfarande semester.
Dessutom är jag som vilken annan 80-åring och däckar allra senast klockan 22 om kvällarna. Underbart.


The bitch is back.

Jaha, då var man tillbaka igen. 45 grader kallare, med något som eventuellt liknar en solbränna och en besöksstatistik som landat på stadiga en besökare per dag. Det  är farligt med semester... Framförallt när den är slut och man faktiskt måste ta tag i sitt liv igen.

Jag är inte bitter.