Knäskålar och "shoppingrundor".

Hmm.. Rätt så händelselösa dagar ett tag nu.
Eller, har väl hänt en hel del, har bara inte orkat.. Delta. Och framförallt inte blogga om det (eller nåt annat).

Idag har det iofs varit mer händelserikt än vad jag kanske hade önskat.. Den har varit mestadels trevlig, med lååång sovmorgon och sedan shoppingrunda med bror (om det nu kan kallas shoppingrunda när man inte shoppat något..). Tidigare ikväll lyckades jag däremot dra knät ur led (igen). "Som tur är" har jag lärt mig the hard way, så jag lyckades pilla tillbaka det i rätt läge själv iallafall.. Hann med både att bli livrädd själv samt skrämma vettet ur min stackars lillebror med mina små Nejnejnejnej/Ajajajajaj-utbrott, medans jag sitter gråtandes och vrider mig i hans soffa. Stackarn...
Hoppas inte det börjar igen nu bara, var ju flera år sen det hände sist och krånglade som värst. *Peppar peppar*

Aja.. Borde väl sova lite nu. Vi får se.

(Samma som förra. Egentligen.)

Okej då, under protester så använder jag väl IE. Bara för att jag är lat. 


Yes.. Morgonen började med lönekuvertet. Som jag väntat på sen.. Början av december. Grymt höga förväntningar, försökte tänka lite sansat för att inte bli så besviken, eftersom det inte kunde vara så bra.

Det visade sig vara bättre.
Jag har verkligen studsat runt halva morgonen (tills jag öppnade resten av posten då, återkommer till det.). Det är nog rekordlön för min del. Helt plötsligt är allt förra månadens slit.. Ingenting. All trötthet, panikattacker.. Okej, inte panikattackerna, kanske, men.. Slitet och tröttheten, det är så värt det nu i efterhand.

Mindre kul var som sagt resterande brev..
Brev nr1: Information från CSN om återbetalning av studielån. Återbetalningen ska börja i februari, med runt 2000:- i månaden.
Brev nr2: Information från facket, om höjningen av a-kasseavgiften som gäller fr.o.m, well, nu.. Och som hamnar på strax under 500:- per månad. (Detta är ju helt underbart, då jag i 10 av 12 månader tjänar någonstans mellan 2000-3000kr/månad. Strålande.).
Detta tog bort en liiiten liten del av glädjen över förra månadens lön, måste jag säga.

Lön, A-kassa och lån.

Morr.. Nu hade jag skrivit en massa, och när jag skulle posta det så.. Loggas jag ut.
Duktig som jag var, så lyckades jag kopiera det innan. Bara för att få lära mig* att klippa/klistra-funktionen inte funkar i vissa webbläsare. Oh well.

* Man lär sig alltså nåt varje dag. Som de säger i reklamen.

Köldskador och uppskattning.

Oerhört produktiv dag idag. Varit hos optiker och.. Eeh. Köpt kaffe. Det var nog allt.. Jag är grym.

Oh, förresten! En sak till hann jag med. Hjälpa en kompis en massa, och enda tacket jag fick var en missad buss och köldskador av promenad/väntan i -15°. *  Ibland känner jag mig så sanslöst uppskattad.

*Tack Sötaste, för att du hämtade mig. Det var verkligen guld värt...

Wiiiii!

Okej, ännu en anledning att köpa Wii!

(
Anledning )

Och vem har sagt att tv-spel är dåligt?
Aja, nu ska jag gå och leta kläder. På riktigt.

dagens.


Idag är en riktigt bra dag.. Helt okej humör. Lite segt på jobbet kanske, men jag är bara glad att jag får jobba. Hade årets skummaste kund* oxå, men.. Det är en riktigt lång historia, så den tar jag nån annan gång.

Ikväll blir det iallafall lite fest, vilket ska bli sjukt kul. Har inte varit ute sen mitten av december nån gång. (Okej, juldagen då.. Men den räknas inte eftersom jag var spiknykter, alla andra var dyngraka, och jag åkte hem vid 23 eftersom jag skulle jobba kl 08 dagen efter). Ska träffa folk jag inte sett sedan senaste (riktiga) festvändan oxå, vilket ska bli ännu roligare!

Nu måste jag kila iväg och försöka hitta nåt att ha på mig.. Lättare sagt än gjort.

Ha en trevlig kväll. :D


* Okej, året har nyss börjat, och jag har jobbat tre dagar totalt sen december, jag vet.. Men det kan nog dröja innan titeln "Årets skummaste"  tas ifrån honom.

Jobb.

Fick jobba igen idag, var flera veckor sen nu (jobbig bransch som avstannar näst intill totalt efter julhysterin). Riktigt kul faktiskt, trots magont och huvudvärk. Allt var sig likt, mer eller mindre. Okej, väldigt mycket mindre folk, men annars så.. Folks grinighet försvann inte efter julstressen i år heller, verkar det som.
Ska det vara så svårt att vara trevlig mot personal i butiker (åtminstone inte vara otrevlig...)? Jag menar, ett "hej" eller ett "tack" är inte så jäkla svårt att klämma fram. Bara nånting som bevisar att jag inte är osynlig där jag står och hjälper till. En glad kommentar eller lite småprat kan lysa upp en hel arbetsdag ibland, för vissa beter sig verkligen sjukt ohyfsat.

Aja, nog med klagande.. Hejdar jag mig inte blir det ett evighetsinlägg. ^^ Nu ska jag tillbaka till hockeyn.

Dagen.

Vimrod

Känns som om Vimrod summerar min dag ganska bra.

Dexter.

Såg en ny serie igår (inatt).. Fastnade totalt.
"Tänk dig CSI korsat med American Psycho" sa M tidigare, och som den CSI-nörd jag är (Vanliga CSI, inte Miami/New York! Mycket viktigt) så var jag ju tvungen att se. Tyckte kombinationen lät rätt så annorlunda, men.. Det stämde precis. Och den var grym. Tvingade iväg mig själv att sova efter två avsnitt, runt 03.30 inatt..

Hursomhelst, gillar man lite halväckliga "kriminalserier" så rekommenderar jag helt klart, Dexter. (Här skulle jag länkat till hemsidan, men den är "intended for access only from within the United States" av någon outgrundlig anledning). Har man däremot svårt för blod, så.. Ska man troligtvis inte se den. Bara ett tips.


"Takes life. Seriously."

Sounds of Silence.

Grannarna ovanför spelar Simon & Garfunkel på repeat, så att det hörs rätt okej här nere hos mig.
Motsägande nog, så är det just Sounds of Silence, de spelar... Världens mysigaste låt, att ha i bakgrunden, på lagom volym (vilket det inte lär vara uppe hos dem).
Jaja.. Jag får väl vara nöjd så länge de inte återupptar steppandet.

Annars? Inget stämmer idag. Heller.

Så, nu ska jag dra på dyster musik och tycka synd om mig själv.

Linda och Fadde.

Är det någon som är förvånad, om ens minsta lilla gnutta, att de träffas igen?

Skidåkningspublik.

Satt och tittade på skidåkning häromdagen (av någon outgrundlig anledning).

Vad är det egentligen som får folk att vilja bete sig som små idioter, så fort en filmkamera sveper förbi? Nästan varenda gång publiken syns i bild så börjar åtminstone 75% av de som inser att de är i bild hoppa, vifta, skrika och göra miner. Varför?

Det ser ju bara så dumt ut..


Iakttagelse...


En av de "nya" loading screens i World of Warcraft, de när man loggar in..
Högst upp, i det vänstra hörnet. En female undead.

Ser hon inte lite ut som... Madonna?